אוהל משחק בשבת

שאלה:

שלום לרבנים.
1.האם בשבת רק עשיית מחיצות עראיות מותרת ולא מחיצות קבועות?
2.מה צריך לעשות אם הילדים הקטנים (שבע ותשע) בונים עם הספות בנין עם מחיצות וגג?
3.מה עדיף ללמוד בגיל 13-15 יותר- ש"ע עם אחרונים או גמרא?

תודה רבה

תשובה:

מחיצות בלי גג אסורות רק כאשר הן קבע ולא עראי, כלומר כאשר זה מיועד להשאר שם כמה ימים, מחיצת עראי אסורה רק כאשר היא "מחיצה המתרת", כגון שהיא נעשית כדי להתיר הוצאה מרשות לרשות או להתיר תשמיש בחדר עם ספרי קודש וכדומה. אבל גג אסור לעשות אפילו עראי! ראה סי' שטו סעי' א ואילך ובארחות שבת פרק ט סעי' לח-לט.

יש ללמד את הילדים שלא עושים אוהל בשבת…

בגיל הזה לומדים גמרא ומתרגלים למבנה ולארמית ולסברות השונות, זה הבסיס והתשתית להבנת הלימוד כל החיים ואין לדלג ולקפוץ ללימוד שו"ע.

רוב נחת.