לבכות בשבת על עבירה

שאלה:

שלום,

אדם שחילל שבת בשוגג לא עלינו או עבר עבירה, ומרגיש צער גדול האם מותר לו לבכות כדי להפיג צערו? (וכן האם הוא הדין בכל ימי השמחה ימים טובים וראשי חודשים)

תשובה:

כאשר הבכי הוא מחמת דבקות ורוממות וקירבה – מותר, כשהבכי הוא רק כדי להפיג צער, נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

משנה ברורה סימן רפח ס"ק ד

הצער מלבו – כתב הט"ז היינו דוקא אם מחמת רוב דביקותו בהקב"ה זולגים עיניו דמעות שכן מצינו ברע"ק בזוהר חדש שהיה בוכה מאד באמרו שיר השירים באשר שידע היכן הדברים מגיעים וכ"ה מצוי במתפללים בכונה אבל סתם לבכות כדי שיצא הצער מלבו לא ע"ש אבל בא"ר ותו"ש התירו כיון שע"י בכיתו ירוח לו: