שימוש במסננת נענע בשבת

שאלה:

האם מותר להניח ולסנן עלי נענע בתוך מסננת בשבת ולשפוך מים? והאם אפשר לציין מקורות תודה!

תשובה:

אם הנענע על המסננת כבר בערב שבת ובשבת רק שופכים שם מים שירדו לכוס מתחת מותר, אבל אסור לתת אותם שם בשבת.

אבל זה רק מים קרים, במים חמים על נענע יש איסור בישול!!!

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שיט סעיף ט:

משמרת, אפילו תלויה מע"ש, אסור ליתן בה שמרים. אבל אם נתן בה שמרים מערב שבת, מותר ליתן עליהם מים כדי שיחזרו צלולים לזוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יש חילוק בין שמרים לנענע דבשמרים הטעם שאסור בשבת וערב שבת מותר כיוון שבעצם נתינתם זב מהם יין עוד לפני שפיכת היין משא"כ בנענע שלא זב ממנה כלום בנתינתם אין הבדל בין שבת לערב שבת?