חתונה בספירת העומר אחרי לג בעומר לפני ר"ח סיוון

שאלה:

הבן שלי התארס לפני שפרצה מגיפת הקורונה. והחתונה נקבעה ללג בעומר. בהנחה שתהיה אכיפה מוגברת או סגר בלג בעומר דבר שיקשה על קיום החתונה, האם מותר לקיים את החתונה יום יומיים לאחר לג בעומר בבית בבית שמש. אציין שאנחנו אשכנזים מישראל, החתן מאוד לא רוצה לעכב את מועד החתונה יותר מדי

תשובה:

שלום וברכה

אשכנזי אינו יכול להתחתן לאחר ל"ג בעומר, ההצעה שלי היא שמבעוד יום, לפני הסגר יגיעו האחים והאחיות משני הצדדים ועוד מעט קרובים מדרגה ראשונה ויהיו בסמיכות מקום לבית, וברגל ללכת לחתונה יוכלו בכל מקרה, ובעזרת ה' תהיה שמחה גדולה ויפה. לא מומלץ לדחות חתונה.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

המנהג הרווח בקהילות אשכנז [אף שברמ"א נקט בפשיטות שלאחר ל"ג בעומר אין חשש], ומקורו בט"ז בסי' תצג ס"ק ב, שרק לגבי תספורת הקילו ולא לגבי נישואין. והטעם לכך הוא משום גזירות תתנ"ו שהיו בימים אלו, ולאו דוקא בגלל עיקר דין ספירת העומר. כמנהג זה נראה מפורש בטור, שלגבי נישואין כתב שכל ימי הספירה אסור ולענין תספורת חילק, אלא שבבית יוסף דחה דיוק זה וכתב שהוא לאו דוקא והכל אחד. ומכל מקום כך נהגו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת תשובה?!
    בשביל זה לא צריך אתכם, אפשר לפתוח לבד את השו"ע ולקרא מה שכתוב בט"ז. והפתרון: לעבור על החוק?! תמהני!
    היתי מצפה, שתחפשו היתר בשעת הצורך כמו עכשיו בשעת הקורונה.
    לא חסרות סיבות וטעמים שאפשר לצרף לקולא.
    נכון, צריך פוסק גברא רבא שיודע לקחת על עצמו אחריות לפסק מקל.
    איך מצאו היתרים בנוגע לתפילות במניות, קריאת התורה וכו' שהם הרבה יותר מעוגנים בהלכה ממש, ואף על פי כן.
    הפתרון היחיד שמצאתי הוא: לעבור על החוק?!
    תמהני!

  2. חלילה לא היתה כוונתי לעבור על החוק, אלא להיפך, להגיע לפני הסגר ולהשאר עד לאחריו. לעבור על החוק חלילה לנו. ולקבל "אחריות" להתיר חתונה בספירת העומר [שאגב לא רק אסורה אלא גם "לא מסמנא מלתא"], אכן אין לי כתפיים, ובזה אתם צודקים. אכן יותר ראוי להפנות שאלה כזו שישאלו אצל מגדולי הפסוקים המובהקים. עוד לא שמעתי למעשה מישהו שהתיר דבר כזה.