ספירת העומר לפני השקיעה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
יש לי שאלה שאני שומע צדדים לכאן ולכאן אשמח לדעת מהי דעת הספרדים בשאלה זו הלכה למעשה.
1) אם אדם ספר לפני פלג המנחה האם יספור בברכה שנית בצאת הכוכבים?
2) אם ספר בברכה בין פלג המנחה לשקיעה האם יספור בברכה בצאת הכוכבים שנית?

תשובה:

ספר לפני השקיעה לא יצא ידי חובה וסופר שוב בברכה בלילה, ראה שו"ת הרשב"א סי' רלה שו"ע סי' תפט סעי' ג ומגן אברהם ומשנה ברורה שם, וילקוט יוסף ספירת העומר סעי' יד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יישר כח,
    עיין שות יבי"א חלק יא שמביא שיש ראשונים שסוברים שאפשר לספור העומר לאחר תפילת ערבית מפלג המנחה. ויש שמבארים כך את השו"ע ספר מבעוד יום. לכן, שמי שחושש לסב"ל חייב לספור שוב בצאת הכוכבים אבל בלי ברכה. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.