ברכת הריח על פירות בהבדלה

שאלה:

בשל הקורונה, איננו אומרים את ההבדלה בבית הכנסת אלא בבית. שאלתי היא על מה ניתן לברך בשמים (אנחנו אשכנזים)? האם ניתן על תבלין כגון ציפורן המצוי במרכול? האם ניתן על פרי הדר? מה הרצוי?

תשובה:

שלום רב,

ציפורן זה מצוין. לגבי ברכת הריח על פירות הדר ראה במגן אברהם (סי' רצז סק"א) שכתב שאפשר לברך על פלפלים הנותן ריח טוב בפירות. (ראה שם בפרי מגדים). אולם במשנה ברורה שם כתב שזה ספק ברכה. וראה עוד בחזו"א או"ח סי' לה סק"ז שהסתפק בזה אם יוצאים ידי חובה בזה.