שאלה:
מינה זו פשטידת מצות שכך מכינים אותה:
טובלים מצות במי מלח. שמים שכבת מצות ועל זה שכבה של עיסת בשר.
עיסת הבשר כוללת: בשר טחון, בצל מטוגן, ביצים ותבלינים.
שמים קצת שמן למעלה ולמטה.
ואז אופים בתנור או על מחבת משני הצדדים.
יש לציין שיתכן שהוכנסו מצות שלמות לפשטידה. אך כשאוכלים, כל אחד מקבל מנה שמורכבת ממצות חתוכות.
תשובה:
לכאורה פשוט, שכיון שבשעת האפייה בישול היו חתיכות שיש בהם כזית ברכתן המוציא, ומה שבשעת האכילה חותכים זה לא גורם לאבד שם לחם.
מועדים לשמחה
ואם החתיכות פחות מכזית היינו שמפוררים המצה פחות מכזית ואופים האם הדין שונה ?
אם זה מתבשל עם רוטב והחתיכות פחות מכזית זה נעשה מזונות.
השאר תגובה