תספורת וגילוח פיאות הראש

שאלה:

שלום לרבנים החשובים שאלה בעינייני תספורת
אין לי כל כך איך לתאר את השאלה אבל יש לי תמונה (מצ"ב קישור לתמונה) שתוכל לתאר את השאלה בצורה יותר ברורה,
ולשאלה
האם מותר להסתפר בסגנון הנ"ל
אם לא מדוע ?
ואם אפשר לתמצת מעט מה מותר ומה אסור בשפה ברורה ומובנת.
תודה רבה ישר כוחכם
קישור לתמונה
https://www.menshairstylestoday.com/wp-content/uploads/2019/05/Short-Haircuts-For-Balding-Men.jpg

תשובה:

שלום וברכה,

בודאי אסור להסתפר כך, בתספורת הנ"ל בעצם הסיר המסתפר את איזור הפיאות לחלוטין, ולא השאיר להן אורך מינימלי שדרוש על פי הלכה. בשו"ע בסי' קפא סעי' ג מבואר שחובה לחשוש לדעה הסוברת שהאיסור בהסרת הפיאות אינו רק בתער אלא גם במספריים, ויש להשאיר כ5 מ"מ אורך ובדוחק 3.5 מ"מ.

ראה כאן בהרחבה מאמרו של נכדו רבי עובדיה יוסף טולידאנו שליט”א מרבני בית ההוראה.

וראה כאן באופן מאויר ומפורט.