גילוח זקן – איזה מספר?

שאלה:

יש לי מכונת פאתר, שמעצב את הפאות הזקן , למכונה יש דרגות לקצץ את השערות , 3 מילימטר , 2 מילימטר , 1 מילימטר , ודרגה בלי כלום שנקרא אפס ,
שאלה ראשונה : האם מספר אפס במכונה נקרא השחתת שער ?
שאלה שניה : האם מותר להוריד את כל הזקן שהמכונה על מצב אפס ?
אשמח מקורות .
תודה וחג שמח .

תשובה:

מועדים לשמחה,

את הזקן עצמו אפשר להוריד גם במספר אפס [אם סכין אחד בולט יותר מהשני יותר טוב, ואם לא, יש להקפיד לגלח רק בתנוחה ישרה ולא להפוך את המכונה] אבל את מקום הפיאות יש להשאיר באורך של 5 מ"מ ולכל הפחות לא יותר קצר מ3.5 מ"מ.

בחג ובעומר לא מתגלחים כלל.

מועדים לשמחה.