הקדמת טבילה ביום

שאלה:

אני גרה בחו"ל. כרגע בגלל המצב המקוה פתוח מיום שני עד חמישי. הענין הוא שהמקוה יצא ביום שישי. השאלה היא האם אפשר לטבול יום חמישי בערב ולחכות מלגעת בבעלי עד ערב שבת?

תשובה:

אין כל אפשרות לטבול לפני תום השבעה נקיים, ואני מתפלא על מה שאת מספרת, תנסו לברר במקום יותר מרוחק אולי יש עוד מקווה שאפשר להגיע אליו, אם לא ביום שישי אז במוצאי שבת, אבל אין אפשרות להקדים. אם לא תהיה ברירה תדחו, מה אפשר לעשות…

בשורות טובות ישועות ונחמות.