שריפת חמץ

בס"ד שלום וברכה ! 1. כמה גרם לחם חייבים שיהיה בשריפת החמץ ? האם דיי ב 10 הפתיתים של בדיקת החמץ ? או שצריך חתיכה גדולה יותר ? 2. לשריפת החמץ יש להוסיף את הפתילות של חנוכה ? וצריך לחכות שממש ישרפו לגמרי או די בקצת ? לאחר השריפה , אני נוהגת לשפוך חומר פוגם (סבון כלים למשל ) ולכסות במעט אדמה ? ולהשאיר את החמץ השרוף עד לאחר החג בכלי סגור. האם זה בסדר ? או שצריך לשנות משהו ? 3. יש ממש מעט שאריות שמן בכוסיות שנשארו מחנוכה. מה לעשות איתו ? לא ניתן לשפוך ממנו לגמרי בשריפת חמץ והוא עדיין ישאר דבוק בכוסיות. ניתן לזרוק אותם ?

תשובה:

שלום וברכה

אם רוצים לקיים את ענין שריפת החמץ די לזה בכזית, בעשרה פתיתים די לגמרי.

לא חייבים להוסיף את פתילות החנוכה אלא שרבים משאירים אותם כדי לקיים בהם את שריפת החמץ, שכיון שקיימו בהן מצוה אחת, עושים בהן עוד מצוה…

למה להשאיר בבית חמץ בכלי סגור? אפילו שהוא פגום! תורידי הכל לפח בחוץ.

מה שנשאר בכוסיות לזרוק.