תפילה במניין מהבית – קורונה

שאלה:

לאור המצב יש עכשיו מנין לתפילות שחרית מנחה וערבית ברחוב מול פתח ביתי, אני שומע מהחלון בתוך הבית כל מלה כמו במניין עצמו, אני גר בירושלים רמות ד' במקום הכי גבוה עם הרבה רוחות וקור, ואני מעל גיל 60 עם מערכת חיסון חלשה.
א. אם אני מתפלל איתם מתוך ביתי האם זה נחשב לי תפילה במנין ?
ב. האם הם יכולים לספור אותי לצורך המניין ?

תשובה:

שלום וברכה ראשית ודאי אתה עושה נכון שאתה לא יוצא מהבית! זו המצוה שלך עכשיו. לעצם שאלתך, במידה ורואים אלו את אלו, העיקר להלכה שמצטרפים למנין, אולם יש שסוברים שרק כאשר הם עשרה נחשב גם לך כתפילה במנין, אבל כדי להצטרף לעשרה צריך שכולם יהיו יחד במקום אחד, בשעת הדחק כמו עכשיו הוכרע כבר להקל כדעה הראשונה. ברכה והצלחה ובשורות טובות

מקורות:

שו"ע ומשנה ברורה סי' נה סעי' יג-יד.