שכל ולב

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
אני מחפש מקורות לשאלה שלי
יש לי שאלה שמתחלקת
כיצד אנו צריכים להתנהל בעולם הזה (הן כלפי ה' והן כלפי בני אדם) האם בשילוב של לב ושכל
במידה וכן מה יהיו ההשלכות אם אדם פועל רק עם לב או פועל רק עם שכל

אשמח לדעת את המקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ברור הדבר שלעבוד עם לב בלי שכל זה דבר שלילי, חז"ל כבר אמרו כל המרחם על האכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים, בכלל האדם הוא השכל, לעבוד בלי שכל זה בלי שכל, ולעבוד בלי רגש זה הרי רובוט… הרגש הוא הקירבה והחיבור האמיתי שלנו למה שאנחנו עושים, אם זה בעבודת ה', אם בין אדם לחברו, בבית ובחוץ, ובכל החיבור לתורה והמצוות. לכן ודאי האדם השלם הוא זה שהרגש אצלו פועל כל הזמן אבל הוא מנוווט על ידי כלי השכל. שנזכה.