התחזקות – איך עוקרים מהראש דברי מסית ומדיח?

שאלה:

שלום כבוד הרב אני נחשפתי לדבריו ופשעיו של ירון ידען שר"י דבריו הרהרו אותי מאוד ואיני יודע מה לעשות הוא מביא כל מיני טענות שבגלל חסרון דעתי איני יודע איך להפריכן אשמח עם תוכל לעזור לי

תשובה:

יש לי כאן באתר נסיון רב שנים עם האיש המרושע הזה, אסביר לך מה שיטת עבודתו, הוא לא גאון שממציא שאלות… ממש ממש לא… הוא מחפש דברים שחז"ל עצמם או גדולי הראשונים והאחרונים שאלו, ומביא רק את השאלות בלי התשובות… בינתיים כל שאלה שהביא מצאתי שכבר שאלו גדולי הדורות ויש הסברים בלי סוף. כלומר לא מדובר באדם שבאמת יש לו שאלות שבעקבותיהם החליט באופן מושכל שהדת אינה אמת, אלא הוא מנצל את הבורות של האנשים שלא יודעים, ובאופן מרושע מנצל את תמימותם ויושרם כדי לבלבל אותם, זה פשוט דבר מדהים! הרישעות במעשה זה זועקת לשמים! אינני יודע מה לעזור לך ספציפי כי לא כתבת את השאלה שמציקה לך, אבל דע לך שזו שיטת עבודתו, הוא לא שאל שום שאלה מעצמו ומרוב חכמתו, כל מה ששאל נמצא בספרות היהודית… בשורות טובות.