כתם על נייר קינוח

שאלה:

שלום רב אני עשר ימים אחרי מקוה וראיתי אחרי השתנה לפני שהורדתי את המים היה על הנייר טואלט אדום בהיר בקוטר של 3.5 ס״מ . תודה רבה

תשובה:

בענין כתם על נייר קינוח יש דעות חלוקות, אני קיבלתי מרבותי להחמיר בכך בכתם שהוא יותר מגריס [מה שתיארת הוא יותר מגריס], ולכן אם זה אכן היה אדום זה אוסר. אמנם יש שטענו שנייר קינוח נחשב דבר שאינו מקבל טומאה, אף שהכתם הוסר מהגוף. כמו כן קיבלתי מרבותי שאם הקינוח נעשה מיד אחר יציאת המי רגלים בלא שיהוי של כחצי דקה לפחות, הוא אוסר גם בפחות מגריס ולפי שחששים שהיה בהרגה שומי הרגלים עימעמו אותה, אמנם יש שחלקו על חומרא זו, כמבואר בחלק הבירורים שבסו"ס מראה כהן מהר רובין, ראה שם השיטות, לכן בענין זה כל אחד יעשה כהוראת רבותיו. יום נעים.