בלהה וזלפה היו יהודיות?

שלום,רציתי לדעת האם בלהה וזלפה היו גויות?והאם 4 שבטים שיצאו מהם בעצם יצאו מנשים גויות?תודה.

תשובה:

למעשה קודם מתן תורה כל המושג הזה של יהודי וגוי לא היה ממש קיים, יש דיון רחב בספרים כפי שהביא בס' פרשת דרכים האם אבותינו היה להם דין ישראל או בן נוח, אבל בכל מקרה כללי הדין והאופן בו נחשבו ליהודים אינו כמו שזה נעשה לאחר מתן תורה, ובאופן טבעי כל מי שהסתפח למשפחת האבות היה לו דין זהה. אגב אין הבדל בענין זה בין בלהה וזלפה לרחל ולאה…

פורים שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1