התגרשו לאחר בגידה ועתה רוצים לחזור

התגרשתי לפני חצי שנה אחרי 12 שנות נישואין. שלשה ילדים ברוך השם.
הגרושה התוודתה בפניי שלפני תשע שנים נאפה ובגדה בי.
האם מותר לי להתחתן איתה שוב? שלמות משפחה ושלום בית חשובים פחות מאיסור אשה נואפת? הבגידה הייתה עם אדם אחד, כמה חודשים ארורים, לפני תשע שנים, מאז שמרה אמונים וכאמור נולדו לנו ילדים נוספים. הילדים שלי בביטחה.

תשובה:

שלום רב,

לא. אסור לכם עכשיו להינשא. זה איסור דאורייתא. אם האישה היתה עם מישהו אחר תוך כדי הנישואין, יש לה איסור לבעל ולבועל. אמת שכל זמן שהייתם נשואין, אם היא היתה מספרת לך על כך, לא ברור עד כמה היתה נאמנת שהרי האישה משועבדת לבעלה, ויש על כך סוגיה ערוכה בסוף מסכת נדרים. אולם מאחר שאתם כבר התגרשתם, ואין כל שיעבוד ומחוייבות שלה כלפיך, א"כ כשהיא אומרת שהיא אסורה לך ובעצם כך היא אומרת, ודאי שאסור לכם להתחתן.