חשש הריון חוץ לרחם

שאלה:

 אני בהיריון בשבוע 7 פלוס ולפי האולטרסאונד לא רואים שק היריון ולא עובר, ולפי הבדיקות דם ההיריון עולה, חושבים שזה היריון מחוץ לרחם. מה לעשות תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות בדיקה בחצוצרה, אני בטוח שאפשר לראות בצילום האם יש שם שק הריון, ובמידה וזה נכון יש צורך לבצע הפלה יזומה כי זה הריון שאינו יכול להתפתח ורק להזיק לחצוצרה. אבל אין לסמוך סתם על השערה בגלל שהטכנאית לא מצאה שק הריון, זה דבר שניתן לבדיקה. כמו כן כדאי לבצע בדיקת אולטרא סאונד נוספת אצל טכנאית מומחית ידועת שם שתמצא מה קורה בדיוק. אחר שיהיו לך הנחיות רפואיות יותר מקיפות וברורות תוכלי להתייעץ שוב.

בשורות טובות ובהצלחה