ספק אם לקחתי ממון של החבר

שאלה:

הבוקר הבאתי מהבית חבילה של טונה לעבודה. כשרציתי להשתמש ראיתי שזה סגור. דבר זה מאוד הפליא אותי שכן בד"כ את החבילות הללו אני רוכש את זה לש"ק ופותח מראש. גם אם שכחתי בשבת להשתמש זה עדיין היה אמור להיות פתוח. דבר זה העלה אצלי את החשש שמא אתמול/שלשום ראיתי את זה במקרר בעבודה וסברתי לתומי שזה שלי (אותו סוג שאני קונה) ולקחתי הביתה

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך ספק האם זה שלך או לא, אין עליך חובת השבה, כדין כל ממון שבידו ויש לו ספק האם זה שלו שאינו חייב לתת מספק. אמנם כיון שניתן לברר את הספק ראוי לעשות כן, ולכן כדאי שתתלה מודעה במקום העבודה, אם נלקח לאחד העובדים חבילת טונה.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין אם יש לו ספק על ממון שבידו אינו חייב להשיב עד שתהיה ראיה ברורה. אמנם כיוין שאם יגיע חבר בעבודה ויטען שנלקח ממנו, אתה תאמין לו, לכן ראוי שתברר את הספק ותתלה מודעה.