קיזוז הוצאות מכספי מעשר

שאלה:

שלום לרבנים אדם שמשכיר דירה, ונדרש בה מדי פעם תיקונים. האם יכול להוריד זאת מכספי המעשר שמפריש בגין ההכנסות משכר הדירה? והאם מוריד מכספי המעשר את הוצאות התיקונים או שרק מוריד את הוצאות התיקונים מסך ההכנסות לפני הפרשת המעשרות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לקזז את ההוצאות האלו מחישוב ההכנסות. בודאי אין להוריד מכספי מעשר עצמם, לתקן את הבית זו לא צדקה, אלא שחישוב ההכנסות מהדירה יעשה נטו באופן שנתי תוך שיקלול שכר הדירה וההוצאות השונות, ומהתוצאה יש להפריש מעשר.