בשרי בתנור חלבי

שאלה:

הרב אם היה לי תבנית של אוכל בשרי סגורה היה קצת פתחים מהצדדים ושמתי בטעות בתנור שלפני הלילה אפו בו חלבי האם היה מותר לי לאכול מיזה לפי הספרדים

תשובה:

יש לאסור. אנחנו חוששים בתנורים שלנו שיש בהם זיעה, וכיון שהתנור אינו נקי ויש בו בליעות ושיירי חלב הבשר נאסר. בכלל יש ללמוד היטב כיצד משתמשים בתנור אחד לחלבי ושברי זה לא רק לחכות זמן, יש לנקות היטב ביניהם ולהמתין 24 שעות, ולאשכנזים גם לעשות ליבון קל באמצע בהפעלתו ריק חצי שעה על חום מירבי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה שלא כתבתי טוב הרב אם שמתי עכשיו בשר פתוח הפעם חיממתי לפני שעה את התנורר לא היה שאריות אבל לא ניקיתי האם זה בסדר או שלא לאכול