חיתוך בצל בשרי וחלבי בסלייסר

שאלה:

שלום מה הדין כשחתכתי בצל עם סכין חלבי וריסקתיהו בסלייסר, ולאחר זמן חתכתי עוד פעם בצל בסכין בשרי, וריסקתיהו ג"כ באותו סלייסר. א) מה דינו של הסלייסר ב) מה דינו של הבצל השני בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה מחלוקת, את הבצל השני הייתי זורק ולגבי הסלייסר לכתחילה כדאי להגעילו, אף שהמיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

נחלקו הדעות האם הבלנדר – הסלייסר נעשה על ידי זה גם הוא חלבי ובשרי מחמת הטעם שנבלע מהסכין בדבר החריף. דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הסכין ומבליע מטעמו בבלנדר, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. אמנם לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר אם רוצים שישמש למין השני.

הצטרף לדיון

תגובה 1