דחית הפסק טהרה כדי שלא לטבול בליל עשרה בטבת

שאלה:

שלום לרבנים. בענין הערב זה ליל עשרה בטבת והמ"ב כתב שבעל נפש יחמיר אם לא בליל טבילה. אך האם לא תכנון מוקדם שבוע לפני יוכל לדחות את הל"ט? – במוצאי השביעי אין דרך לדחות – אך האם יש בעיה גם בדחית ההפסק?

תשובה:

שלום וברכה

מנהג ישראל בכל הדורות היה שלא לדחות טבילה כשאין בזה הכרח, ואף שנהגו ישראל קדושים בכל עניני ההלכה בהרבה מאוד חומרות מעבר למחוייב מעיקר הדין ממש, בדיני נידה ראינו שמנהג מורי הוראה שלא להחמיר מעבר למה שקיבלנו מרבותינו, ולעיין היטב בכל מראה שלפניהם אם ניתן להתירו, כדי להתיר אשה לבעלה. ולכן, משום הנהגה כזו של בעלי נפש אין לגרום דחיית טבילה, גם לא בתכנון מראש. ועי' בשאילת יעב"ץ (ב, י) שחייב מדאורייתא לפקוד את אשתו בליל טבילתה, מכיוון שאז האשה משתוקקת לבעלה, ואם כך בודאי ששכר מצווה זו גדולה ובודאי שמצווה דאורייתא זו עדיפה על מעלת בעלי הנפש [והזכיר שם גם שהיא מצווה גדול כזו שנענש יהושע בן נון על שבטלה מישראל לילה אחד והסיק שעונת טבילת חיוב דאורייתא היא הפקידה כדילפינן מקרא דחייב לפקוד את אשתו בשעה שמשתוקקת אליו וחיוב פקידה אינה אלא תשמיש ואין לך שעה שהיא משתוקקת לבעלה יותר מליל טבילה]

שנזכה לראות בבנין בית המקדש במהרה בימינו, אמן כן יהי רצון.