טעימת המסובים מכוס שאינו פגום

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם יש בעיה, לעניין טעימה כוס של הקידוש בשבת, אם המקדש שותה השיעור הנדרש, ולאחר מכן מוזג מהנשאר לכוסות של המסובין כדי שיטעמו, האם זה נקרא שהם שותים מכוס פגום? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

נהגו לכתחילה לתקן את הפגימה על ידי שמוזג לכוסו עוד קצת יין מהבקבוק לפני שמעביר לכוסותיהם, ורק אחר כך מוזג להם.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רעא ס"ק פג, פרי מגדים סי' קפב משב"ז ס"ק ד.