אישה שבעלה בגד בה, האם זה חסרון רוחני שלה?

שאלה:

ראיתי פה באתר שרב ענה למישהוא שאשתו בוגדת בו כנראה,ורוצה לקחת חוקר פרטי, שיפשפש במעשיו וישוב בתשובה, ולא יקפוץ לקנאות
השאלה שלי זה האם גם כן ההיפך?
שבעל בגד באשתו זה מראה חסרון רוחני על האישה?

תשובה:

שלום רב,

לא זוכר בדיוק מה נאמר שם. אבל הכוונה לא היתה חס וחלילה לומר שאם האישה בוגדת אז הבעל הוא האשם. ממש לא. וגם להיפך כאשר האיש בוגד, האישה אינה אשמה. לא עלה על דעתי להאשים את השני.

ככל הנראה הרושם היה שהאיש מקנא וחושד באשתו, ולזאת אמרתי לו שבמקום לחשוד בחשדות שווא ולהשקיע מאמצים בחוקרים בפרטיים, עדיף שיתן אימון באשתו, ויכבדה כראוי.