כספי מעשר

שאלה:

שלום כבוד הרב האם מותר לתרום ממעשר כספים לעמותה שעוזרת למשפחות נזקקות ביישוב עמנואל, חקלאי עוטף עזה שספגו מכות כלכליות קשות מאד וכו'. או שלא בטוח שזה נחשב תרומה ספציפית לעניים? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאפשר לתרום להם, בנוגע לאנשי עוטף עזה אינני יודע, אני מניח שיש להם סיוע ממשלתי? אבל משםחות נזקקות מעמנואל, למה לא? כמובן בתנאי שזה אכן אירגון רציני ומפוקח על ידי רבנים.

בהצלחה