עניית אמן על קדיש כשיש פח אשפה מפריד בין הקורא לעונה

שאלה:

שלום בלוויה המונית [כמו אצל גדולי הדור, וכמו שהיה לאחרונה] מצוי שהבן אומר קדיש ברמקול וכל הקהל הרב עונה אמן. האם זה בסדר? כי מספיק הרי בינהם מקום מטונף כמו חדרי שירותים ופחי זבל

תשובה:

כיון שלא מדובר בצירוף למנין ובלהוציא ידי חובה, אין כל כך משמעות לספק הזה, נניח שבאמת היה ואינם מצטרפים, לא קרה שום דבר… לגבי עניית אמן יש שהתירו לענות אפילו כששומע בטלפון ואין בזה כאן בעיה, ראה כאן בהרחבה.