הלוואה מהבנק עבור מישהו אחר

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול, אם לקחתי הלוואה מהבנק עבור חמי, לבנק יש היתר עיסקא, זה נחשב שאני הלוואתי לחמי ואז זה בעיה כי אין בינינו היתר עיסקא, או שזה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לווה מהבנק ומלווה לחבר, או לחמיך, וההיתר עסקה שיש לך עם הבנק לא קשור להלוואה של חמיך, על כן יש לך לערוך היתר עסקה בנפרד עם חמיך.

אם כבר נעשה ההלוואה והלוית לחמיך את הכסף שקיבלת מהבנק, ניתן לשחזר את ההלוואה, שיקנה לך בקניין סודר נכסים בשווי ההלוואה, ותחזור ותלווה לו עם היתר עסקה חתום בין שניכם.

בהצלחה.