סוכה בתוך בית

שאלה:

שלום מה דין סוכה בחדר שיש בו חלון תקרה בגודל 75ס"מ על 75ס"מ כשהחדר בנוי בצורה שהחלון רחוק רק משתי קירות פחות מ-ד' אמות אבל החלון נמצא בכעין חור בתקרה שיש לו ריבוע של עשר טפחים אורך. האם יש "גוד אחית" עד הרצפה? או כיון שגדיים בוקעים בו לא אמרינן? האם יועיל שתי דופן עקומה ועוד אחת מדין פי תקרה יורד וסותם?

תשובה:

לא שייך בכלל גוד אחית כי זה לא מוגדר למעלה כמחיצה, וגם אין כאן פי תקרה כיון שאין כאן בליטה כלפי מטה. יש לעשות מחיצה בצד הנוסף.