סכך גזול

שאלה:

שלום הרב, אם קניתי סכך סוכה לאבי, והוא אמור להחזיר לי כסף, אלא שזה עדיין לא קרה. א. האם אני יכול לסכך קודם שהחזיר לי את הכסף? ב. אם במידה והוא לא החזיר לי כסף לפני החג, אני חייב למחול על הכסף כדי שהסוכה תהיה כשרה?

תשובה:

בסוכה אין דין לכם, רק שלא תהיה סוכה גזולה, ולכן כיון שהסכך אינו גזול, כסף הוא חייב לך אבל הסכך נקנה ברצונך תמורת אותו כסף, אתה יכול לסכך, ואם הוא ישלם לך מה טוב ואם לא ישלם תמחל לו לפני החג, אני בטוח שהוא הוציא עליך בימי חייו הרבה הרבה יותר כסף ממה שאתה הוצאת עליו…