תהילים בזמן תחנון / תפילות בזמן קריאת התורה

שאלה:

1. ב"ה אני זוכה להתפלל במניין כל בוקר. האם מותר לי להגיד את פרקי התהלים שאני רגילה כל יום להגיד, בזמן שהגברים אומרים תחנון ווידוי? 2. אני מגיעה כשהמניין הראשון עדיין בתפילה כי אני צריכה זמן להגיד את התפילות לפני ("ויהי אחר הדברים", כיור , קטורת וכו.)- בדרך כלל המניין הראשון בקריאת התורה. האם אני יכולה להמשיך את התפילות שלי או שעליי להיות עם הציבור בקריאת התורה? אין חדר צדדי שאוכל להתפלל שם בינתיים. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לומר פרקי תהילים בזמן שהציבור אומרים תחנון, אבל אם את כבר נמצאת בבית הכנסת למה שלא תאמרי גם את תחנון עם כולם?

כיון שאת בעזרת נשים שהוא בעצם מוגדר חדר אחר בגלל המחיצה את רשאית להתפלל את הסדר שלך בזמן שהם קוראים בתורה [גם מי שנמצא באותו חדר אם אינו רוצה לצאת ידי חובה ויש עשרה שומעים, לדעת הרבה פוסקים רשאי לעשות כך, כמבואר בשו"ע סי' קמו סעי' ב].