לתרומות לחץ כאן

חיוב מעשר בתביעת נזקי גוף מחברת ביטוח

שאלה:

בעניין מעשר כספים. האם אדם שעבר תאונה וקיבל כסף מהביטוח של הנהג הפוגע (לאחר תביעה כמשפט בחוקות הגויים ממדינת ישראל) האם חייב במעשר כספים כשקיבל את הכסף? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שהוא בגדר תשלום הנזק, כלומר כיסוי הוצאות שאכן היו לכם בעקבות התאונה או אובדן ימי עבודה וכדומה, לא חייבים לעשר, אבל כל מה שמעבר יש לעשר.

מקורות:

באופן עקרוני, כל רווח כספי שבא לאדם חייב במעשר. תשלום מביטוח עבור נזקי שריפה וכדומה אינו נחשב ככיסוי הוצאות אלא כעין עסק שאתה עושה עם חברת הביטוח שאם יארע דבר מה יתנו לך כסף. באותה מידה ניתן היה לסכם איתם שאם ירד גשם ביום פלוני ישלמו לך.. כך שזה עדיין מוגדר רווח כספי. אלא שהוראת הגר”נ קרליץ היא, שאם מדובר בפיצוי מביטוח שאתה משלם כל חודש, אם הפרשת על הכספים האלו ששילמת לביטוח מעשר במשך השנים, אתה רשאי לנכות את כל תשלומי הביטוח מהרווח שהגיע לך עכשיו, כדין ניכוי הוצאות. למשל אם שילמת שלושים אלף שקל לביטוח וקיבלת כרגע ארבעים, יש להפריש רק אלף שקלים.

אולם, במקרה הנ"ל שמדובר על תשלום נזק שנעשה על ידי גורם אחר, וכגון תאונה או נזק שאירע עקב רשלנות על ידי רופא מטפל או בעל בית שהניח נזק וכדומה שיש מקום לחייב את בעל הבית בתשלומי הנזק אלא שחברת הביטוח משלמת זאת עבורו, אין חיוב לשלם מעשרות כיון שהוצאתם את אותו סכום לצרכי הטיפול. מה שמעבר להוצאות שלכם יש לעשר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. חוץ מהוצאות הטיפולים, הכסף שמקבלים על הפגיעות שעבר האדם בתאונה, כגון כאב וסבל וכדומה, שזה תחשיב שבית משפט מחשב אותו. האם על זה חייב מעשר?
    תודה רבה

  2. הסכום הזה לכאורה הוא פיצוי שאינו מותאם לחיובים של נזק התורניים, ויש להפריש. אולי לא מהכל, אבל מה שמעבר להפסד הממשי.

  3. מדוע א"צ להפריש מעשרות ממה שמגיע כפיצוי על אבדן האפשרות לעבוד?
    מה זה שונה מהתשלום על העבודה עצמה אם היה יכול לעבוד?!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל