השכרת חנות לגוי שיפתח בשבת בארץ

שאלה:

בס״ד לכבוד הרב המשיב שלום וברכה, נשאלתי מיהודי שיש לו חנויות באזור ת״א בו יש הרבה גויים האם מותר לו להשכיר להם את החנות באופן שהגוי יפעיל את החנות גם בשבת? והיה נלענ״ד להשיב ע״פ דברי מרן השו״ע בסי׳ רמ״ג שגם אם נאמר שנקרא שמו של הישראל על זה אעפ״כ הרי יש דרך ורגילות להשכיר חנויות לגויים ולא יאמרו שהיהודי שכרו לגוי שיעבוד אצלו והיהודי מקבל את השכר.וכן אין בזה תשלום על שבת גרידא שהרי שוכר ממנו על כל הימים והשכר מובלע בזה.אלא שיש לבחון מצד ישראל שעלול לקנות משם אם בכה״ג שרי?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע למראית העין אכן ניתן לסדר בנקל, לא רק מחמת מה שטענת, שזה אולי לא מספיק, אלא ניתן גם לתלות שלט שהחנות מושכרת, אבל אין ספק שאין כל מקום להתיר פתיחת חנויות בשבת במקום יהודי כמו תל אביב, זה מכשול לרבים, פירצה בחומות הדת בארץ הקודש, וחילול ה' ממש. אין לתת יד לאלו הרוצים למעט בקדושת השבת בארץ!

בשורות טובות.