נדרה לא להפגש עם גבר נשוי

שאלה:

נדרתי נדר לא להפגש עם גבר נשוי. אני חוששת שזה נדר כולל מידי וחלילה אני מפרה אותו בפגישות עבודה וכדומה. האם ניתן לעשות התרת נדרים לכזה נדר?

תשובה:

חייבים לעשות התרת נדרים, אני מניח שאדם עובד לא יכול להמנע מפגישות בעבודה עם גברים, אבל כמובן יש לשמור על העקרון, ששום קשר של ידידות חברות קלות ראש וכדומה לא יהיה, רק השיחה בענין העבודה, בצורה הנדרשת ובמקום גלוי לכל, תוך שמירה על ריחוק מנומס.

תפני לרב בית הכנסת שיערוך לך התרת נדרים.