חזרת הש"ץ כשרוב הציבור עדיין מתפללים

שאלה:

לגבי חזרת הש ץ האם החזן יכול להתחיל מיד כאשר יש מניין שסיימו את ה תפילת עמידה או צריך לחכות שיהיה רוב מתפללים בבית כנסת?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין כדי לומר חזרת הש"ץ מספיק עשרה, אלא שכפי שציינת בשאלתך, כאשר רוב האנשים עדיין מתפללים אם יתחיל יפסידו קדושה ועניית אמן, לכן ודאי יש להמתין שהציבור יסיים אלא שהכל בזה לפי הענין, כאשר הם מאריכים בתפילה מעבר למקובל ואנשים אחרים שמתפללים בצורה רגילה ממהרים וכו', לא יוכלו המאחרים לעכב את חבריהם, לעומת זאת מה שיש כמה נערים שמתפללים צ'יק צ'ק ויש מנין, ודאי אין בכך כדי לבטל משאר הציבור המתפלל כדרכו בכוונה ובקצב סביר את עניית האמן והקדושה, לכן במקרה כזה ימתינו והתפילה תהיה בנחת ובכבוד.

יום נעים ושיתקבלו התפילות.