מעשר לימונים / הפסק טהרה

שאלה:

1. אם יש לי 10 לימונים טבל. מעשר ראשון יהיה לימון אחד או שצריך לשקול את כולם ואז לחלק בעשר? 2. האם ניתן לעשות הפסק בטהרה דקה לאחר פלג המנחה? 3. האם ניתן לעשות בדיקה שנייה ביום של 7 נקיים דקה לאחר פלג המנחה?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שעושים לפי משקל, אבל אם משתמשים בנוסח שבסידורים זה נעשה מעצמו על ידי קריאת שם, ללא הפרשה פיזית.

אפשר לעשות הפסק טהרה לאחר פלג המנחה אף שלכתחילה ראוי להסמיך יותר לשקיעה.

בבדיקה שניה של שבעה נקיים יש להקל יותר ואף לכתחילה אם זה מה שנוח זה בסדר.