מראית העין – משלוח שהגיע בשבת

שאלה:

שלום וברכה. גוי מביא ליהודי בשבת משלוח מחנות שהיה אמור להגיע ביום שישי. האם יש חיוב מחאה שלא יכניס את המשלוח לרשות יהודי? אולי יש בעיה של מראית עין? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אכן יש כאן בעיה של מראית העין, כשם שלהשאיל כלי לגוי שהוא לוקח אותו בשבת, יש חיוב שיוציא את זה ביום שישי לפני שבת, כמבואר בסי' רמו סעי' ב, כך גם שלא להכניס לשם את הקנייה שהיא מראית העין גם של איסור הוצאה וגם של עצם המקח וממכר בשבת, אבל אם זה כרוך בהפסד כספי משמעותי, כגון שאם יקח הכל בחזרה זה לא יחזור שוב וכדומה, אולי יש להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אצלינו נהוג להזמין מוצרים לפני שבת למרות שידוע שחברת המשלוחים הגויה תמסור את החבילה בשבת אלא שמראים לשליח להניח את החבילה ולא לוקחים ממנו בפועל ולפי מיטב הבנתי כל עוד לא שילמו מחיר מיוחד ע"מ שיגיע דווקא בשבת ולא לאחריה אין בזה פקפוק. הנכון הדבר? או שיש מקום להחמיר?

  2. כאשר המלאכה נעשית בבית הישראל יש בעיה של מראית העין, לכן יש לנסות לתזמן שלא יגיעו בשבת, אלא שאם הגיעו לא נעשה איסור, ראה בענין זה בסי' רמד.