גוי שונא ישראל שמקלל

שאלה:

שלום וברכה… שלום כבוד הרב , אם יש גוי בעבודה שכמעט כל פעם שרואה אותי מקלל אותי שיקרה לי דברים לא טובים(בכלל לא טובים) האם אני אמור לעשות עם זה משהו?

תשובה:

שום דבר, הר סיני נקרא כך, משום שבשעה שקיבלו ישראל את התורה בהר סיני ירדה שנאה לעולם, ומאז "בידוע שעשו שונא ליעקב", קללתו תשוב בראשו ואין לזה שום קשר איתך. באופן כללי ברור שכדאי לעשות מה שניתן כדי ליצור סביבת עבודה נוחה. אם משום מה הוא נוהג לקלל רק אותך כדאי לחשוב מה מביא אותו לכך, אולי משהו בהתנהגות שלך כלפיו תוכל לשפר.

בהצלחה