נזק בטמבון שהניזק רוצה להחליף אחר מחמת הנזק

שאלה:

כאשר אדם פגע ברכב אחר ועשה לו שריטה או כדומה או תיקון קל בטמבון
האם הניזק רשאי לבקש מהמזיק להחליף לו את הטמבון לגמרי
למרות שאם הוא היה עושה את הנזק לעצמו ודאי שלא היה מחליף אלא מתקן או משאיר אותו עם שריטה או פגיעה קלה
יש לציין שהתיקון עד כמה שיהיה טוב אינו כמו חדש

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהזיק טמבון רכב, יש לשום האם אדם מהשורה היה מחליף את הטמבון בנזק כזה או לא. אם לא מקובל שבנזק כזה מחליפים, אלא מתקנים, חייב המזיק לשלם דמי תיקון בלבד – למרות שהניזק בפועל מתכונן להחליף. ואם מקובל שבסוג נזק כזה מחליפים, חייב לשלם לו את שווי הטמבון שהיה לו. דהיינו אינו חייב לשלם טמבון חדש כיון שלא הזיק לו טמבון אלא משומש. וגם אם הניזק לא יחליף את הטמבון, אלא יישאר עם הטמבון עם המכה, חייב המזיק לשלם לו כפי השווי של טמבון שהזיק.

בהצלחה.