שינה במיטה אחת עם חציצה ביניהם בימי נידה

שאלה:

שלום.
אשתי ואני הולכים לשבת אצל אימי דא עקא אשתי במחזור ואין שם מיטה נפרדת אבל אשתי מפצירה
שנישן באותה מיטה עם חציצה ביננו(קשה לה שאנחנו לא ישנים יחד)האם אפשר להקל?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אסור לישון באותה מיטה גם אם יש מחיצה ביניהם, רק כאשר הן שתי מיטות נפרדות, או מיטה גדולה המחוברת לקרקע ואינה מיטלטלת, והיא גדולה עד שניתן להניח עליה שני מזרונים, לא משהו שאנחנו מכירים בזמנינו, כך מפורש בתשב"ץ ח"ג סי' מב, שהוא אגב מקור איסור זה. ודוקא בגלל שכל כך רוצים לישון יחד יש להחמיר עוד יותר… הרעיון של ההרחקות הוא להמנע ממכשול.

יום נעים.