אוהל על עמודים דקים – במה שונה משינוי בסדר הנתינה?

שאלה:

שלום ,
אוהל גדול על 4 עמודים(כל עמוד פחות מטפח)
האם מותר לשים אותו בשבת ?
שאלה קשה לי,(אוהל ארעי מדובר) אם אוהל אפילו ללא מחיצות אסור כאשר צריך לאווירו.
איך זה שהתירו לעשות אוהל לכתחילה ואפילו שצריך לאווירו כאשר עושה שינוי בסדר הנתינה ?

תשובה:

שלום וברכה

  1. את השאלה הראשונה לא הבנתי, זה אוהל כפשוטו, למה שיהיה מותר? חסר איזה פרט בשאלה.
  2. השינוי בסדר הנתינה מועיל רק כאשר פורסים א הגג עוד לפני שנותנים את הרגלים, כלומר הוא כלל לא יכול לעמוד כך מעצמו, ולא די בכך שהמחיצות נעשות אחרי הגג. ראה ארחות שבת פרק ט סעי' יא. ממילא זה שינוי גמור ואינו נוגע לאוהל העשוי להגן שבו עשו רגלים [הגם שאין מחיצות] ואז פרסו גג.