גגון עגלת תינוק בשבת

שאלה:

שלום בשש"כ מובא שאם אדם רוצה לפרוס על עגלת תינוק סדין נוסף הדבר מותר כי זה מוסיף על האהל(הדבר נצרך בימות הגשמים כאשר רוצים לפרוס את הגגון של העגלה ועוד איזה מפת ניילון קטנה כדי שהמים לא יכנסו פנימה). רציתי לשאול שלוש שאלות בקשר לזה: א. האם ההיתר נכון גם במקרה שפתחתי את הגגון טפח לפני שבת (בכוונה מביא מקרה שזה פתוח קצת שזה מותר לכ"ע) וכעת בשבת במקום להמשיך ולפרוס את הגגון הזה אני פשוט שם סדין מעל והגגון מתחת עדיין ממשיך להיות פתוח טפח בלבד. לכאורה מותר כי זו תוספת אהל,לא? מה זה שונה מהציור בשש"כ? ב. אם באמת זה מותר, האם אפשר אחרי שפרסתי את הסדין העליון לסגור כעת את הגגון התחתון לגמרי (כלומר לסגור את הטפח שהיה פתוח מיום שישי)? ג. דבר נוסף בקשר למקרה בשש"כ, האם מה שהתיר זה אפ' אם מפת הניילון קצת גדולה יותר מהגגון ואז יוצא שהוא עובר את גגון העגלה ומאהיל לבדו קצת יותר מטפח על העגלה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראה ארחות שבת פרק ט סעי' כח שגגון של עגלה המחובר אליה נחשב כפתוח גם כשהוא סגור, ואפילו אם לא היה טפח מערב שבת מותר להוסיף, ממילא הכל מותר. ובכל מקרה התוספת היא גם לצדדים רק תמיד צריך להתחיל את הפריסה ממקום הטפח.