אהל במשחקים לילדים

שאלה:

לכבוד הרב
הילדים רגילים בכל שבת לבנות במשחק המגנטים וקפלה מגדלים וכדו ולפעמים אף מאהילים על משחקים ובובות וראיתי בספר ארחות שבת שהדבר אסור משום אוהל אף ששמעתי שיש פוסקים המתירים דבמשחקים אין כלל חשש לא של בונה ולא של אוהל ושאלתי האם צריך למחות בהם ולמנוע מהם (גילאים 4ו 6) מדין דרבנן לאבא וכמבואר במב (שמג סקז) או שאפשר להקל כדעת הרשב'א המובאת בביאוה'ל שם שמותר לתת לו לצרכו בדרבנן (ולא הבנתי למה זה לא סותר, למשל באופן שהתיר הגרשז'א לומר לקטן לפתוח מקרר לצרכו על פי המבואר בבה'ל עדיין הרי יש מצות חינוך לאב למנוע כמבואר במ'ב) אם צריך להחמיר איך מודדים טפח
ישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

ילדים כה קטנים לא צריך להקפיד עליהם בכך עדיין, הם לא מבינים, בעזרת ה' יגדלו מעט עוד שנה שנתיים, והם יהיו בשלים להתחנך גם בזה. לא נכון לשפוט כל דבר בראי הרשב"א הנ"ל, זה מתאים לצורך מסויים חד פעמי, כמו אוכל שתקוע במקרר שאינו על שעון שבת, וגם בזה יש הרבה לדון, אבל מלמד זאת יש חיוב על ההורים לחנך את הילידם לשמירת מצוות כהלכה ובכלל זאת דיני השבת, אלא שבענין זה כל ילד וכל גיל מה שמתאים לו.

רוב נחת ושבוע טוב.