חריף חלבי עם חריף בשרי / מיקום מזוזה

שאלה:

1. טחינה עם שום שנחתך בסכין חלבית, לאכול עם חצילים שיש בהם שום שנחתך בסכין בשרית – מותר (חריף עם חריף)? לאשכנזים.
2. פתח מהסלון למסדרון צר שבו כניסות לחדרי שינה וחדר עבודה. בפתח אין דלת. היכן ממקמים את המזוזה? ב. ובמקרה שכבר הדביקו את המזוזה מימין הנכנס לסלון, במידה שצריך הפוך – האם להחליף צד או שכיוון שכבר הדביקו להשאיר כך?

תשובה:

שלום וברכה

  1. בודאי אסור, זה חלבי וזה בשרי. ובדבר חריף מקפידים גם באינו בן יומו.
  2. בדרך כלל הולכים לפי ימין הנכנס למקום הפנימי יותר. כלומר שאם הכניסה לבית סמוכה לסלון ומשם ממשיכים פנימה יותר, יש לקבוע לימין הנכנס לכיוון החדרים. אבל יש הרבה כללים בחיוב המזוזה שם, אם יש משקופים או לא וכו', וכדאי לתאר הכל באופן יותר מדוייק. אם עשו הפוך מהנדרש חובה להחליף.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסלון הוא מיד בכניסה לבית. בצד השני יש פתח המוביל פנימה יותר למסדרון ולחדרים. (בצד של הכניסה לבית יש גם כניסה לחדר המטבח)
    הפתח למסדרון הוא בצורת ח באמצע הקיר (היינו שהמשקוף העליון שלו נמוך מהתקרה בכלל). אבל אין שם משקופי פלסטיק, רק הקיר. ואין דלתות.
    שמנו את המזוזה בצד ימין של הנכנס מהמסדרון לסלון.
    האם צריך לשנות את המיקום?
    בנוסף, בגובה המשקוף היכן צריך לקבוע את המזוזה?