טעה בשמיני עצרת ואמר בתפילה את חג הסוכות

שאלה:

כתוב בבן איש חי פרשת זאת הברכה הלכה יב'
שאם אמר בשמיני עצרת "את חג הסוכות הזה" במקום שמיני חג עצרת הזה אם נזכר שהוא שמיני חג עצרת ורק טעה בלשונו אינו חוזר.
נשאלת השאלה למה אינו צריך לחזור סוף סוף אמר שלא כהוגן

תשובה:

שלום וברכה

התשובה לכך היא משום שיש שייכות בין שני חגים אלו, ולדעת הבן איש חי זו אינה טעות מוחלטת. יש לציין, שיש שחולקים על דבריו, ראה משנה ברורה סי' תרסח ס"ק ב שהביא מחלוקת בענין, ובדעת תורה למהרש"ם שם סעי' א חילק בזה בין שמיני עצרת בחו"ל לשמחת תורה שאינה כלל מענין חג הסוכות, וכן צידד בכף החיים שם סק"ג.