לשון הרע על מקום עבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש לשון הרע לגבי אמירה על מקום מסויים
סתם לדוגמא אם שאלו עובד איך תנאיו בעבודה ואמר בהשוואה למקומות אחרים המקום טוב וכששאלו דוגמא אמר מקום מסויים שהתנאי עבודה שם לא היו טובים האם יש בכך לשון הרע?

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שה לשון הרע. בס"ה מותר לעל מעסיק לשלם יותר להעניק תנאים טובים יותר, ולאחד מותר לשלם פחות ולהעניק תנאים פחות טובים. השוק הוא גדול, וכאשר אומרים שהתנאים הם לא היו כ"כ טובים אף אחד לא אומר שזה מקום גרוע או משהו לא טוב, אלא תנאים פחות טובים מהסטנדרט שהאיש מחפש ולכן עבר מקום וכד'. אולם אם הוא אומר את זה בקונוטציה שלילית, כגון שהוא בא לומר שהמקום הוא לא טוב, בהחלט יש בזה איסור לשון הרע.