בעלי תשובה – עשה לך רב וקנה לך חבר

שאלה:

שלום,
הבנתי שבעלי תשובה צריכים רב שידריך אותם,שנאמר בגמרא: "המתהלך בדרך יחידי הרי זה מתחייב בנפשו" – ובכן,למי עליי לפנות??

תשובה:

שלום וברכה ידידי

מאוד חשוב, לכל אדם, אבל לבעל תשובה בפרט, להיות קשור לא רק לרב אלא גם לקהילה מסוימת, ישיבה לבעלי תשובה וכדומה, שם יש רבנים שמבינים באופן מיוחד לנפשו של בעל תשובה ומה שעובר עליו בדרכו, וגם יש שם חברים טובים שחווים חוויות דומות, זה מסייע כמו קבוצת תמיכה, בבחינת איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק, ובכלל נעים להיות עם אנשים. אינני מכיר אותך, את גילך ונתוניך, אם מתאים לך להתקשר לישיבה או כולל או סתם סניף של לב לאחים וכו', תפנה לרב באיזור מגוריך שידריך אותך או לסניף לב לאחים באיזור מגוריך, אני משוכנע שגם יוכלו לתת לך עצה טובה.

בהצלחה