תשלום המזונות מעיב על שלום הבית החדש

שאלה:

שלום עליכם.אני עברתי גרושים ואני נשוי בשנית.אמנם אני עובד אך רוב שכרי משולם למזונות וזאת למרות שאני עובד בשתי עבודות.הדבר מעיב על שלום הבית וגם תקופה ארוכה לא הפרשתי מעשרות כראוי מפני הדוחק אך כעת מתגבר בי הרצון לעשר ויהי מה..ברצוני לדעת מה השקפת ההלכה בנידון.תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לפי המציאות שאתה מתאר את הפטור ממעשרות. מה שהנהיגו חלק מהפוסקים, הוא להפריש מעשר, אבל לא לתת אותו לעניים, אלא להשתמש בו, ראה כאן.

בענין השלום בבית כדאי לטפל בצורה מקצועית ויסודית, אשתך חייבת להשלים עם כך שיש לך ילדים שאתה מחוייב חוקית ומוסרית לפרנס, זה טבעו של עולם וזה מצויין. אנחנו רגילים להתייחס לתשלום המזונות כמין קנס כזה שנותנים לאשה הקודמת שכלל לא רוצים בה… זו לא המציאות! יש לך ילדים ואתה מחוייב ורוצה להחזיק אותם שיגדלו בשמחה וברחבות ליהודים אמיתיים בריאים ושמחים.

שיהיו לכם חיים מאושרים ורוב שפע.