פתח בנדרים

שאלה:

נדרתי שלא לומר מילה מסוימת כי זה גרם לי לדבר על פוליטיקות ועל קבוצות מסוימות,
ומתוך בורות, אז שנדרתי חשבתי שלפני ראש השנה ממילא כל הנדרים מותרים, כיום אני קצת למדתי על נדרים ואני יודע שאי אפשר להתיר סתם כך.
אני שואל האם זה נקרא פתח להתיר, שהרי אם הייתי יודע שההתרת נדרים שלפני ר"ה לא מתירה נדרים כאלה, לא הייתי נודר,
ואני מעונין להתיר זאת מכיוון שלפעמים אני נכשל בזה בטעת,
אז האם זה נקרא פתח? והאם אפשר פשוט לעשות זאת בפני 3 אנשים פשוטים?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן כך היה בדעתך מסתבר שזה פתח נכון, צריך להתיר בפני שלושה אנשים שלפחות יודעים ללמוד גמרא לבד ומבינים ענין נדרים והצורך בפתח, ולפרט את הנדר לאחד מהם.