להחתים את הלווה כערב על חוזה שכירות

שאלה:

אדם לווה ממני כסף. כעת אני שוכר דירה ורוצה להשתמש בו כערב על חוזה השכירות ועל שטר חוב שמבקש המשכיר למקרה הצורך. האם יש בדבר איסור ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם עושה זאת בגלל ההלוואה, שלא היה עושה זאת אם לא היה מלווה לו – אסור. ואם עושה שלא בגלל ההלוואה, ובלא"ה גם היה חותם ערבות – מותר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע ייו"ד סימן קס סעיפים ו-ז ובנו"כ שם. יש דעות חלוקות האם דוקא במפרש מחמת ההלוואה אסור, אבל בסתם מותר. או שאם חושב בליבו שבגלל ההלוואה ג"כ אסור. והש"ך שם ס"ק י כתב שמתנה מרובה שלא היה נותן דינו כמפרש. אבל מועטת אם לא פירש מותר. והכל לפי העניין לפי מה שניכר בדעת הנותר, ולא פליגי הפוסקים. ולפ"ז כל מתנה שבלא"ה היה נותן מותר, אבל אם רק בגלל ההלוואה נותן אסור.